Concertzaal ConcertLab | Utrecht

In Utrecht wordt Gasthuis Leeuwenbergh, rijksmonument en voormalig pesthuis, omgebouwd tot een hypermoderne concertzaal en opnamestudio. Het pand, dat jaren leegstond, ondergaat intern een metamorfose. Zo wordt er een podium, tribune en balkon geplaatst op de begane grond en in het souterrain worden sanitair groepen, kantoor, keuken en artiestenruimten gerealiseerd. Omdat Concertlab ook de mogelijkheid heeft tot een hightech filmstudio, is de akoestiek van het gebouw een enorm belangrijk aandachtspunt. Tijdens de verbouwing worden er dan ook weloverwogen beslissingen genomen om de akoestiek te bevorderen. Dit geldt voor zowel de installaties als ook voor de bouwkundige voorzieningen. De afwerkingen zijn high-end. Podium, tribune en balkon worden bekleed met eiken parket met messing detaillering. De gebouwverlichting is custom made.

ConcertLab heeft drie pijlers: een hightech filmstudio voor klassieke muziek, een concertzaal met mogelijkheid tot verhuur en distributie van muziekvideo’s. Inspirerende musici zullen worden uitgenodigd om hun muziekuitvoering vast te leggen op video. Deze studio-opnames komen online beschikbaar, zowel op social media als op meer traditionele platforms. Op momenten dat het gebouw niet in gebruik is voor eigen projecten, is het te huur voor festivals, conferenties, tentoonstellingen of privé-bijeenkomsten. Ook film-, CD, fotoshoot en producers zijn welkom.

Buro Mees verzorgt het projectmanagement van A tot Z. Samen met de opdrachtgever en de leveranciers zorgen wij ervoor dat bezoekers klassieke muziek in optima forma kunnen beleven.