Begeleid wonen Maaszicht | Rotterdam

Het bestaande pand aan de Kleiweg in Rotterdam, van oorsprong een zustergebouw van het St. Franciscus, is de laatste 10 jaar gebruikt voor opvang van oudere cliënten met verslavings- en psychiatrische problematiek. Het pand krijgt na een grondige renovatie een nieuwe bestemming: kwetsbare jongeren die zorg en ondersteuning nodig hebben een beschermd thuis geven. Samen met begeleiders zullen de jongeren werken aan een zelfstandig bestaan met zicht op onderwijs, werk, positieve relaties en een eigen huis. Het gaat om jongeren van 17 tot 23 jaar die zich via het jongerenloket gemeld hebben voor opvang.

We hebben 39 woningen gerealiseerd. Daarnaast is er een professionele keuken, woonkamer, verschillende multifunctionele ruimtes en een binnen tuin gecreëerd. In het pand zijn niet alleen woningen voorzien, ook het kantoor van Stichting Maaszicht is hier gevestigd.

Buro Mees verzorgt het projectmanagement voor dit bijzondere maatschappelijk project van A tot Z en zorgt dat deze kwetsbare jongeren een thuis krijgen.